onsdag 5 januari 2011

Om jag hade en teatergrupp

Om jag hade en scen. Då skulle jag vilja sätta upp en V-dayproduktion. Jag har letat som en tok för att det är helt obegripligt att det inte finns i Umeå. Var annars i Sverige, lixom? Men inte då. Inte i Sverige alls som det verkar. How can this be? Det är ju en produktion som är viktig, rolig, allvarlig, gripande och allt det där man vill vara med om när man går på teater. Men jag har inte kunskaperna och jag har inte resurserna att få till en sådan grej. Jag kan inte teater, jag kan inte scen. Någon med en teatergrupp och en scen som känner sig motiverad? Jag hjälper gärna till, översättning, adaptering, skriva till något nytt och kanske till och med framföra. Men jag gör det inte själv. Jag är ingen skådespelare. Jag kan inte bära en publik på egen hand. Jag kan inte organisera något sånt här. Jag kan inte ens göra det mesta. Så, någon som är game? V-day umeå 2012?Se hela filmen om monologerna här.

P.S:


Ganska fantastiskt va?

6 kommentarer:

 1. Jag skulle vilja läsa hela manuset och är troligen pepp som få. Har en del folk jag kan fråga. Skicka ut på den separatistiska mejlinglistan tex.

  SvaraRadera
 2. Du kan få låna boken med monologerna av mig (ska se om jag hittar den till på torsdag)

  SvaraRadera
 3. har hört att det redan finns en svensk översättning vivagina. som kim anderzon kört. är det samma?

  SvaraRadera
 4. nä, jag har den på engelska. har också för mig att den har satts upp i stockholm, men har inte hittat något om det

  SvaraRadera
 5. Hmm, kollar just upp vivagina. Är det en tolkning eller en översättning? Det verkar som om det har varit minst en v-dag i sverige i alla fall, men vet inte om det hänger ihop med kim anderzons uppsättning http://www.vday.org/ten-years-vday

  SvaraRadera
 6. jag har faktiskt ingen aning... men lånar gärna den engelska av dig om jag får!

  SvaraRadera