lördag 24 juli 2010

att vara eller inte vara nörd under sommaren

"Man skulle ju kunna tänka sig att nördigheten stiger på semestern då det finns gott om tid. Å andra sidan är det sommar, då kanske man gör annat. Å tredje sidan - en gång nörd, alltid nörd?"

Sanna undrar i det tidigare inlägget hur det står till med nördigheten under sommarmånaderna.... jag kände att mitt svar kräver ett eget inlägg:

Såhär långt i mitt liv har jag egentligen inte varit med om så många "riktiga" semestrar. Mellan terminerna har jag nästan alltid arbetat och de gånger jag varit ledig under en längre tid har jag varit utomlands, och jag vet inte hur det funkar för er, men jag förknippar mitt nörderi med vardagsliv (eftersom mina stora intressen är tv, diverse läsning, musik och studentradio). Men som sagt oftast har jag arbetat, och då har det upptagit stora delar av mina vakna timmar (tiden på jobbet, att ta sig dit o hem, förbereda inför jobbet osv.)

Jag har alltså varit ganska trött, vilket lett till att jag mest vill slappa och ägna mig åt inte så aktiva nördgrejer..... alltså jag är nörd under sommaren men på ett slappt sätt. T.ex. så kollar jag på säsong 1 av Mad men när jag inväntar ett kvällspass på jobbet, jag läser Elle och längtar efter höstkläder, jag köper grejer som ska användas till pyssel senare. Just nu orkar jag inte riktigt göra saker som kräver engagemang, planering och arbetsinsats. När jag är ledig vill jag vara ledig till 100%


Jag tror att det slitna uttrycket ladda batterierna ska användas i det här sammanhanget. Jag ägnar de här månaderna till att låta mig varva ner, och börja inspireras. Sen lagomt till början av september kommer jag att vara pigg och entusiastisk. Då kommer jag att längta efter föreningsjobb med radion, storbak, symaskinen och spännande skräckromaner med samhällskritik. Det mesta ansträngande jag orkar med nu är homoerotiken i True Blood, och det är inte så ansträngande =)

3 kommentarer:

  1. Det är lite intressant det där med hur man ser på det hela. Själv så hjälper mina nördintressen (eller intressen som de faktiskt rätt och slätt kan kallas) till att just ladda mina batterier. För mig är det aldrig ansträngande utan just en underbart nöje.

    SvaraRadera
  2. För mig är det nog en blandning, jag anpassar nördigheten när jag behöver ta igen mig, trash-tv istället för kompicerade draman till exempel. Men annars är nördighet för mig något jag gör aktivt och med entusiasm och energi, det ska kräva min odelade uppmärksamhet helst. Men då blir jag å andra sidan mer uppiggad! Energi ger energi lix.

    SvaraRadera
  3. intressant! Läsning, som är mitt grundintresse, är tyvärr ett nörderi jag inte kan ägna mig åt när jag är trött eller stressad. Det går inte att läsa, hur mycket jag än vill! När jag under ett par terminer pluggade littvet läste jag inte en enda bok "frivilligt." Som Anna skriver så fick jag då roa mig med dålig tv och mkt tidningsläsning.... vilket också är roligt. Men det är smått traumatisk att inte kunna göra något som man så starkt identifierat sig med....

    SvaraRadera