onsdag 2 juni 2010

Buffy spöar Twilight

Åh detta är ett fantastiskt ihopklipp av Twilight och Buffy. Särskilt roligt är det för oss som älskar Buffy och tycker att Edward är en rätt förfärlig töntig och patriarkal figur.


15 kommentarer:

 1. Helt sjukt underbart! Love it!

  SvaraRadera
 2. Okej, lite gjort att snacka skit om Twilight, men efter det där klippet kan man ju inte bli annat än inspirerad. Att "I feel very... protective of you" är en faktisk replik från Twilight visar ju bara att den där töntvampyren är ett possessive asshole och att filmen är en konservburk för dåliga, förlegade värderingar.

  Sen kan man ju bli galen på denna extremt urvattnade tolkning av vampyrmyten. Något som kan rymma mystik, charm och spänning reduceras i Twilight till en helt vanlig tonårskille som råkar vara skitsnabb och har märkliga matvanor som inte alls kräver människor som villebråd. Soljus? Inga problem.

  Buffy är bäst.

  SvaraRadera
 3. Filmerna är bland det tråkigaste jag sätt, de förtjänar denna bashing. Men jag gillar böckerna. Och Bella. Det står jag för.

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst böckerna, men jag har hört att de är bättre än filmerna. Så brukar det väl vara visserligen, när film görs på bok!

  SvaraRadera
 5. Fast inte alltid.. Tycker faktiskt att det kommer fler och fler filmer som överträffar böckerna. "Stardust" av Neil Gaiman är ett exempel. Älskar Gaiman, men den boken var betydligt sämre än filmen. "Spiderwick" är bättre som film tycker jag. Och (curse me not) "Sagan om Ringen" är ganska tråkigt skriven...

  SvaraRadera
 6. Där tycker vi olika Sanna. Stardust som bok är mycket bättre än filmen som mest bara var Hollywood-tråkig. Och om Spiderwick är bättre som film så ska jag hålla mig långt ifrån böckerna för filmen var riktigt usel.

  SvaraRadera
 7. Hm. Jag kan inte heller hålla med om Stardust. För mig var det en mycket älskad bok som gjordes om till en underhållande(balett ftw) film, men som ändå var ganska stereotyp. Man griper in, räddar rädda kvinnor osv. Boken var mer öppen i sitt sätt att tänka, tycker jag.

  SvaraRadera
 8. Exakt. Plus att filmerna aldrig lyckas överföra Gaimans underbara humor och värme riktigt

  SvaraRadera
 9. När jag fick hem Stardust läste jag den direkt och blev besviken faktiskt. Jag tyckte att den var ganska torr och stapplande. Gillade Neverwhere mycket, mycket bättre som bok. Ska nu ta och kolla in filmatiseringen av den (som ju i det fallet kom innan boken).

  SvaraRadera
 10. Har ni läst nått av China Miéville? Perdido Street Station och The Scar är två av mina favoritfantasyböcker.

  SvaraRadera
 11. Kalle: Nej, men jag blir alltid nyfiken när jag får nya boktips! Vad handlar de om och varför är de bra? :-)

  SvaraRadera
 12. Så här skrev någon om Perdido Street Station:

  "Perdido Street Station är en murrig berättelse med gotisk stämning som utspelar sig i en fantasifull och retrofuturistisk värld. Om man ska sätta en etikett på boken passar nog "steampunk" bäst, eftersom den ligger någonstans i gränslandet mellan fantasy och science fiction. Miéville har ett lugnt berättartempo och de många ingående beskrivningarna av märkliga figurer och miljöer för tanken till Mervyn Peake och hans Ghormengast-trilogi. Kort sagt har Miéville här skrivit udda och läsvärd bok med en så tät atmosfär att den formligen kryper upp ur sidorna och lindar sig kring läsaren."

  ...Och jag tycker det stämmer ganska bra, även om jag inte har läst Ghormengast-trilogin.

  The Scar är en fristående uppföljare, och handlar om Bellis, en lingvist vars båt blir bordad och förd till Armada, en flytande stad bestående av beslagtagna skepp, som reser runt värden med årstiderna.

  Världen påminner lite om den i Gunnerkrigg Court, som jag tipsade om på läserskan :)

  SvaraRadera
 13. Oh var det du? Jag är såååå hooked på Gunnerkrigg Court. En av de bästa serierna! Synd att det går så långsamt med uppdateringarna (tycker jag som läsare, fattar att det tar ett tag för Tom Siddell att göra sidorna och leva också). Ska absolut läsa igenom den igen i sin helhet snart! Måste kolla upp Perdido och The Scar och Gormenghast mao :-) Tack för tipsen!

  SvaraRadera
 14. Kul att höra! Det är mycket riktigt en strålande serie, och jag påbörjade min andra genomläsning för några veckor sen, kanske just för att det går så länge mellan uppdateringarna...

  SvaraRadera