söndag 6 juni 2010

Hoppsan jag är en nörd!

Hej alla!
Tänkte berätta lite om hur jag kom på att hoppsan jag är en nörd! Det hela började med att jag såg en På spåret final, läste nr 1/10 av Bang och någon gång därefter satte mig ner och skrev en lista över mina intressen. Ett utdrag:

Intressen som hängt med ett tag:
- Modesty Blaise
- Nintendo 8 bitar
- Pingis
- Franska revolutionen

Nyfunna intressen:
- Att försöka odla en trädgård där alla blommor och allt annat kan ätas eller användas.
- Att försöka rita egna serier

Man skulle kunna tro att polletten trillat ner tidigare. Men icke. Trots detta hade jag helt missat att jag kunde vara en nörd. Inbillar mig nu att om jag varit kille hade det varit ganska uppenbart? Men det är ju uppenbart! Att inte kunna prata om vissa saker för att en hela tiden vill ta ämnet till detaljnivå, vilket är ointressant för de flesta, tycker jag en kvalificerar en nörd. Att sedan välja att fortsätta prata oavsett mött intresse eller välja att vara tyst/byta ämne kan nog vara det som gör hur mycket nörd man uppfattas som? I den här bloggen kommer jag ta chansen att skriva om det jag tycker är intressant inom det jag tycker är intressant.

Men det får bli en annan gång. Nu blir det några hälsosamma avsnitt av Buffy och sedan lite sortering bland serierna i bokhyllan. Helt legitima saker att prioritera en solig söndag.


3 kommentarer:

 1. Jag tror att det är för att man tänker att den typiska nörden är kille. Man har nog inte bilden av tjejer som nördiga på samma sätt tyvärr :(

  Och ja, Buffy rocks!

  SvaraRadera
 2. Men det ska vi ändra på, eller hur! :-)

  SvaraRadera
 3. Själv har man ju hela sitt liv undrat var man kan hitta dessa underbart nördiga tjejer :)

  SvaraRadera