fredag 4 juni 2010

Down with your theories, down with your conventions; This cat lives in another dimension.

Hej! Som jag skriver i min profil; Jag är Emma, 22 år gammal boendes på 22 kvm. Förutom CSN-skulder, framtidsförvirring & övertygelsen om att man kan ha nötter i Allt och därmed öka dess nivå av awesomeness så besitter jag ett antal passioner. Nörderier.

Nörderier; saker jag känner en ibland oförklarlig koppling till samt passion för. Mitt huvudnörderi, bluesen, hänger ihop med en fascination för den amerikanska södern & det är en fascination som började med att jag hittade en CD med Creedence Clearwater Revival när jag var i lågstadie-åldern. Med den fascinationen, lite av en förälskelse, tillkommer ett intresse för medborgarrättsrörelsen, cajunmat & självfallet: musiken. i've got the hots for södernrock, viss country & nästan all slags blues. Detta tar sig i utryck främst genom oändliga spellistor som mina grannar bör kunna utantill, en kompulsivt inhandlande av alla böcker jag kan hitta i ämnet samt ett nyligen utvecklat beroende av att införskaffa vinyler genom Tradera.

Andra nörderier? God öl & brödbak! Jag kreverar alltså av lycka om jag sätter på en vinyl med Lightnin' Hopkins, knäcker en Kwak & äter en bit Focaccia jag nyss bakat. Om jag dessutom gör allt detta barfota en varm sommarkväll på en balkong/altan så svimmar jag av välbehag. Då får man använda en hälsovådlig nivå på decibelskalan för att väcka mig ur min dvala samt en kofot av något slag för att bända loss mig mig från stolen. Att stänga av musiken avråder jag starkt ifrån, det är som att väcka någon som går i sömnen; potentiellt livsfarligt.

Dessa nörderier hör inte till de allra mest klassiska, men ack - ha förtröstan! Jag har utvecklat en på gränsen till osund passion för serien Preacher (Garth Ennis & Steve Dillon) och som vilken fantast som helst så vill jag frälsa er! Läs om serien & dess handling på gamla goa wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Preacher_%28comics%29 ) & plocka det första av de 75 nummer som existerar. Kom igen; En desillusionerad präst ger sig ut på en road trip för att bokstavligen hitta Gud och konfrontera honom/henne/det. Med sig har han en kvinnlig yrkesmördare & en alkoholiserad irländsk vampyr. Vad kan gå fel med en sådan handling? Genren är är blandning av western, noir, svart humor, fantasy & skräck.

Tack för mig denna gång! Jag skall nu bege mig ut i solen & se till att även denna dag får sin dos belgisk öl, blues & barfotagång.

Dagens bluesdänga: Lightnin' Hopkins - "Gin Bottle Blues"

5 kommentarer:

 1. Preacher är skitbra. Smutsig, vriden humor och snyggt tecknad. Men framförallt skitbra.

  SvaraRadera
 2. Du har onekligen grymt bra nördområden. Preacher, god öl och blues. Tummen upp.
  Delar dock inte riktigt brödbaksdelen dock

  SvaraRadera
 3. Ooh, Lightnin' Hopkins! Bra skit. Jag lyssnar inte så ofta på blues, men då och då sitter det fint...särskilt gamla raspiga inspelningar. Min väg till bluesen gick genom världsmusiken. Under en period då jag lyssnade mycket på musik från Mali fick tag på en skiva som heter From Mali to Memphis, och när jag såg/kände/hörde kopplingen mellan afrikansk musik och blues så klickade det till, och jag började fatta grejen. Tidigare har jag inte riktigt kunnat uppskatta denna genre.

  SvaraRadera
 4. kalle: yes, smutsig var ordet! (gällande preacher). läste om första volymen idag, i solen med en kopp starkt kaffe. michael: jag håller med; mina nördområden är grymt bra, haha. de mättar min törst och min hunger, tillfredställer mina hörselgångar med tolvtakters-melodier och ger mina ögon ypperlig underhållning i form av grymma manus satta till fantastiska bilder. man kan ha det värre :) frida: den väg du hittade bluesen på är mkt naturlig, det är intressant att läsa om bluesens historia och resa. den knyter an och är grunden till många olika genrer! det finns stora variationer i olika bluesintriktningar, fortsätt utforska genren lite så kanske du hittar något du verkligen gillar :) ett tips är memphis minnie om du gillar lite äldre inspelningar.

  SvaraRadera
 5. låter ju onekligen helt ultimat :)

  SvaraRadera