torsdag 10 juni 2010

Det är tid att berusa sig! För att inte vara Tidens plågade slavar, berusa er utan uppehåll! Med vin, med poesi eller med dygd, allt efter behag.


Så här lagom till helgen har jag ett öltips! Ölets namn är: Rochefort 8 och är ett belgiskt trappistöl bryggt på ett kloster vid namn Notre Dame de Sant Remy. Det finns att köpa på många Systembolag och så här skriver de på sin hemsida: Smakrikt, kryddigt öl med viss sötma. Inslag av torkade örter, humle och pomerans.
Trappistöl och dess innebörd: Trappistöler är bryggda av trappistmunkar i Belgien och Nederländerna. Alkoholhalten på ölet brukar ligga mellan 6 och 11 %. Det är väldigt smakrika och mustiga öler, alltså kanske en aning svår övergång för de som föredrar cider eller ljusa lagersorter. Är man dock en öldrickare som inte brukar gilla söta drinkar och annan söt alkohol så är Rochefort 8 ett hett tips, en smakupplevelse utöver det vanliga.
Nästa inlägg blir det åter musik för då ska jag presentera er för en kåt jazz-era representerad av kåta jazz-brudar på 30-talet! Tills dess: Godnatt gott folk!

1 kommentar:

  1. Några Trappistöl är svagare än 6% som Orval på fat (4.5%), Chimay Dorée (4.8 %) och La Trappe Puur (4.7%). Trappistöl är kända för kvalité och pålitlighet men dem flesta är starkare öl. Min favorit : Rochefort 10 med vilt kött eller ost (smakrik blå som Roquefort eller lagradost). Mums!

    SvaraRadera