onsdag 21 april 2010

min favvonörd

Min absoluta favoritnörd är Annika Norlin, personen bakom Säkert! och Hello saferide. Hon är också utbildad till journalist, har jobbat på radio och har precis blivit publicerad i Umeås novellpristävling!

Jag tror att det bästa med henne är att trots att hon är en sån uppenbar A-människa så är hon samtidigt ganska avig på nåt vis. Jag vet inte om det har att göra med att hon är norrländsk (kommer utsprungligen från jämtland, och de är ju lite speciella... ), men jag vill gärna tro det. För då betyder det att vi har ännu en sak gemensamt...

Hon är nämligen en populärkulturnörd hon också, hennes låttexter kryllar av populärkulturella referenser, och jag får verkligen en känsla att även hon är uppfödd på oboj, limpmackor och efterskolan-tv på femman. Hon ger också en röst åt det lilla utanförskapet, vi som inte var mobbade men kanske inte heller helt med.Dessutom har hon ju gjort historiens bästa hyllning till den kvinnliga vänskapen!! Just det! Ett klassiskt ämne inom populärkuluren är ju skildringen av manlig vänskap och hur jäkla viktigt den är.... men tjejer som är kompisar för livet, det är ju ointressant, för tjejer pratar bara om killar och relationer.

så, this one goes out to min wifey

1 kommentar:

  1. Håller med, Annika Norlin är en definitiv favvo hos mig med. Bästa texterna OCH HON SJUNGER PÅ DIALEKT SOM INTE ÄR STÅCKHÅLMSKA vilket är en stor poäng. I alla fall för mig så gör det att hon kommer närmre.

    SvaraRadera