måndag 17 maj 2010

Per Hagman och luggen

Ingen har väl missat att det är 90-talsrevival på gång (säger bara en sak: cykelbyxor på HM!), och jag sväljer det med hull och hår. Ett tecken på 90-talets återtåg är att Per Hagman är tillbaka med ny roman, Vänner för livet, som jag står i kö på på UB. I väntan på att jag ska få den passade jag på att låna några av hans tidigare böcker. Igår kväll läste jag hans debut Cigarett från 1991 som handlar om Johan som jobbar som servitör på Hard Rock Café och allmänt hänger runt och festar. Det är allt som händer, men den är riktigt kul att läsa som tidsdokument. Några exempel i mitt favoritformat listan:

 • Johan och hans vänner håller koll på var de håller hus genom att ändra meddelandet på telefonsvararen
 • De hänger på spelhallar
 • Musiken: mycket Elvis Costello, Imperiet och jävligt mycket snack om tjejer som ligger med Electric Boys
 • Johan har MTV i bakgrunden ungefär halva boken
 • Mycket skämt om aids
 • De spelar Leisure Suit Larry
 • Att en tjej kräver kondom för att ligga är skäl nog att bli chockad och gå därifrån

Man kan även peppa för hans nya genom att läsa en kul intervju med honom på DN Bok. Men satan vad 90-talssnygg den unge Per Hagman var!Säger bara luggen! Kan inte den göra comeback? Eller det har den väl gjort litegrann, Robyn-frillan som alla tjejer hade för nåt år sen var väl egentligen en uppdaterad variant? Men jag vill ha mer 90-talsluggar bland Umeås män i åldern 21-30! Ingen har väl förresten gjort den bättre än Brett Anderson när det begav sig:


Svartvitt verkar ha varit hett på 90-talet...

3 kommentarer:

 1. åh 97 97, var har du tagit vägen nu?!

  Krunegård har ju sportat luggen... har han kvar den?

  SvaraRadera
 2. Hur kunde jag glömma Kruny! Han måste ju ändå räknas som 90-talsluggens främste företrädare idag. Men visst har han den fortfarande? Har för mig han hade den på open iaf.

  SvaraRadera
 3. åh Kruny ... måste genast bildgoogla =)

  SvaraRadera