måndag 3 maj 2010

Freja hjärta Tyra


Nu kommer det. Mitt allra första inlägg i denna finfina blogg.
Jag tänker börja med nörderiet som ligger allra märmast mitt hjärta
nämligen hundar och hundträning, och allra särskilt min egen hund Tyra.
Hon är snart 1,5 år och bäst i världen.

Ikväll ska vi på vår första kurs i tävlingslydnad! Det har inte varit helt lätt att hitta en kurs som stämmer överens med min syn på hundträning och relationen mellan förare och hund. Det som får mest utrymme i media just nu är en auktoritär syn på ledarskap á la Ceasar Milan som jag inte har särskilt varma känslor för, men vars metoder ofta sväljs med hull och hår av de flesta. Det är tråkigt att det inte finns något alternativ till hans metoder representerade i media, med undantag för tidningen CANIS, men annars är det rätt tomt.

Jag tycker det är mycket trevligare och bättre på alla sätt med mjuka metoder som fokuserar på BELÖNING och INTE bestraffning och. Resultatet är att Tyra är glad och inte rädd för att göra fel när vi tränar. För mer information kolla in min kursledare eller Canis

Åh solen skiner! Snart blir det långpromenad!

4 kommentarer:

 1. Nörderiet förenar oss hund- och kattmänniskor :)
  Hoppas det är en rolig och givande kurs för såväl matte som hund.

  SvaraRadera
 2. Jag kan definitivt ställa mig på hundnördsidan. Jag har tyvärr inte någon egen hund, men det är för att jag, just nu i livet, verkligen inte skulle vara en bra matte. Men jag brukar säga att jag inte har nån biologisk klocka som tickar utan snarare en hundklocka..... =)

  Sen efterfrågar jag fler hundbilder!!

  SvaraRadera
 3. Min framtid känns inte komplett utan minst en kinesisk nakenhund... :-) Så jag är hundnörd jag med, även om jag för tillfället försöker undertrycka den delen av mig själv för mina katters skull.

  SvaraRadera