onsdag 5 maj 2010

Spelpepp

Senaste veckan har jag peppat inför Diablo 3. Lite tidigt, jag vet, men jag längtar verkligen efter att spela ordentligt igen. Jag tycker nämligen bäst om att spela med andra, och Diablo 3 är typ det enda spelet som alla jag vill spela med är intresserade av.

När jag tittar på grafiken i trailersarna (är det ett ord?) så slår det mig att spelet liknar World of Warcraft ganska mycket, vilket inte är så konstigt eftersom det ju är Blizzard som är förälder till båda. Särskilt i stridseffekterna känner jag igen mig. Men det finns också inslag av Final Fantasy och något mörkare spel som jag inte riktigt kan placera (titta på de odöda i Wizard trailern). Jag hoppas att resultatet ska bli mörkare än i WoW. Mängden av blodsplatter indikerar i alla fall att så blir fallet. Något som är konstigt, och faktiskt stör mig en smula, är att skeletten också blöder i mängder. Hur har de tänkt där egentligen?

Personligen är jag helt inne på att spela Monk just nu. Jag gillar att spela karaktärer som gör högDPS i närstrid, och då känns munken närmast mig. Wizard ser också rätt cool ut, men som sagt så är det snarare närstriden som är min grej. Dessutom är Wizarden lite för, eh, sexig för mig. Jag fick nog av det när jag spelade kvinnlig Nightelf Rouge i Wow - andra spelare kunde komma fram till min avatar och be mig ta av kläderna och dansa för dem. Mindre kul. Det är förresten en grej jag tilltalas av när jag ser på estetiken i Diablo 3. Visst, de obligatoriska ringbrynje-BHarna har inte försvunnit, men de är mindre framträdande. Brösten sitter faktiskt på hyfsat rätt plats och de kvinnliga och de manliga avatarerna ligger på ungefär samma snygghets/fulhets-nivå.
Nu hoppas jag bara på 3 saker: att man ska kunna spela tillräckligt många tillsammans för att alla vänner ska rymmas i samma grupp, att spelet ska komma ut enligt tidsplanen och att det ska bli riktigt kul att spela.

1 kommentar: